Hitta bra folk inom webb

February 4th, 2009

Under två hektiska dagar av design och kod på 24h Business Camp skapades hitta.brafolk.nu där du hittar jobbannonser från Sveriges vassaste webbföretag. Tanken bakom är en sajt med jobbannonser som är mer lik Twitters korta meddelanden än Arbetsförmedlingen långa uppsatser. Alexis ligger bakom design och Andie för kodning i DjangoGoogles App Engine. Behöver du hitta bra folk? Lägg ut en annons (skriv “winston blogg” i fakturafältet så får du det dessutom gratis).

Idén till 24h Business Camp är inspirerad av 24 Hour Dot Com, ett projekt som Eric Wahlforss och Adam Wern gjorde under en konferens i Berlin 2004 (se en kort dokumentär på Vimeo). Ted tog upp tanken på sin blog att samla 10 personer under ett dygn, då var och en av dem skulle utveckla varsitt webbprojekt. Efter diskussioner och några veckor var det till sist runt 90 deltagare och ett flertal sponsorer.

Det hela var väldigt kul och inspirerande. Jag tycker helt klart att det bästa projektet var Hinkes, David och Erics Listen to blogs. De skapade något innovativt och knöt ihop befintliga tjänster på ett snyggt och användbart sätt (OAuth, SoundCloud, Twingly, App Engine).

Tack till alla som var med och sponsorerna. Framförallt Joakim Jardenberg och Mindpark som gjorde ett mycket sympatiskt intryck som första sponsor. De autorin https://hausarbeit-agentur.com/facharbeit/ tinto stellt sich vor ich wurde 1978 in hannover geboren, und studierte nach dem abitur grafik-design in berlin

No one has responded yet to “Hitta bra folk inom webb”

Comments are closed.

Oktavilla
We’ve joined forces with the fine folks at Oktavilla.