Ny sajt. Ny logga.

September 20th, 2006

Nu ligger vår nya sajt uppe. Äntligen!

Vi började med en sajt med navigation och flera sidor i våras, för det ska man ju. Eller? Det tog en massa tid och blev aldrig helt klart. Till slut valde vi att minska mängden text och fokusera på det viktiga. Resultatet: En enkel sida, inget mer och det mesta jobbet gjordes på en kväll. Sen dess har sajten legat och väntat på de sista ändringarna innan den kunde gå skarp, men innan helgen tog vi tag i det sista. Just nu ligger bara UNICEF som exempel på vad vi gjort, vi kommer lägga till fler projekt snart.

Ny Winston logotyp

Vår nya logotyp, som har funnits med på våra fakturor sen vi redesignade dem i våras, får till slut vara med på webben också. Den är formgiven av mig och två polare, Calle och Sebbe. Jag använde husen som Calle har målat (finns på en tavla som hänger här på kontoret) i ett tröjtryck jag gjorde förra hösten. Då stod det Ministry of Truth i trycket och den såg ut såhär:

Ministry of Truth tröjtryck

Sebbe utvecklade idén vidare och gjorde den mycket snyggare genom att lägga till taggarna runt, stjärnorna och himlen. Resultatet av det blev såhär:

Ministry of Truth tröjtryck som Sebb gjorde.

Vi tyckte den blev så bra att vi bytte ut “Ministry of Truth” till “Winston Design” och “Since 1984″ till “Since 2002″ för att använda den som vår officiella logga. Det färdiga resultatet:

Winstons nya logga

Vad tycker ni?

8 Responses to “Ny sajt. Ny logga.”

 1. Fräsch site. Fräsch logga. Enkelt men jävligt bra. Ni har alltid varit en förebild sen Unicef, den är en favorit. Enda jag kan klaga lite på är copyn. Lite klyschig (besökaren i fokus), men det är ju bara jag. :)

 2. Gött att du gillar det! Copy är sjukt svårt alltså, hur säger man “vi tänker på hur webbplatser skall användas, inte bara på hur den ska se ut och fungera” på ett kort sätt?

  Men men, vi kämpar vidare med det. Får se om vi lyckas plita ner något i “bloggen” nu också (som inte handlar om att vi uppdaterar sällan men arbetar ändå).

 3. Höll precis på att skriva nått liknande, men Joel hann före … men jag tackar också för berömmet.

 4. Martin

  Snygg site! Men jag såg ju den här siten för kanske snart ett halvår sen, så det har tagit sin lilla tid att få ut den ;)

  Loggan är maffig.

 5. Roligt med lite uppdatering av er sida! Får hålla med om att loggan är maffigare än maffiagast! Mums!

  Ser fram emot att få se ert nästa uppdrag. ;)

 6. Grymt läckert det blev! Stilrent och fräscht, det här gillar jag :)

 7. Fin logga och kul med något annorlunda men rastret i himlen är lite problematiskt och loggan kanske inte funkar i små storlekar. Strunt samma ni verkar ju väldigt duktiga på det ni gör ändå.

 8. Ingrid Ramberg

  Jättefin logga! Snyggt att ni gör mer än bara designar text – min erfarenhet är att sånt ofta skapar osäkerhet om hur namn ska skrivas i löptext. Istället smäller ni till med nåt som ser ut att komma från en gammal stämpelfabrik. Man riktigt hör ljudet. Pangbra!
  Ingrid

Leave a Reply

Oktavilla
We’ve joined forces with the fine folks at Oktavilla.