Pseudoklasser i CSS

August 14th, 2007

För oss som ibland gör apps och system som endast riktas mot kompetenta browsers, dvs utan att behöva ta hänsyn till Internet Explorer (internetskolgårdens dyslektiske mobbare med ADHD), finns det en massa fina fina CSS-funktioner att ta till. Ett praktexempel är pseudoklassen :not.

Syntaxen ser ut som så:

element:not(.class) .class {property:value;}

Exempel:

body:not(.active) .button {visibility:hidden;}

Vi förutsätter att body alltid har klassen .active på sig. Men om body inte har klassen .active blir .button osynlig, och förhindrar användaren från att göra dumheter utan att behöva joxa med javascipt som gömmer specifika element.

Pseudoklasser öppnar upp för otroligt smidiga genvägar när man använder t.ex. AJAX för att löpande ändra klasserna på HTML-element. Sånt här rör mig till tårar mina små vänner i naturen. I födelsedagspresent önskar jag mig ett IE som kan läsa CSS lika duktigt som sina klasskamrater. Hör ni det Microsoft? Nu har ni chansen att göra mig lycklig. Men som vanligt struntar ni väl i det. In 2011, mandan high school in north dakota replaced https://pro-essay-writer.com/ textbooks with tablets for its ecology, physics and honors physical science classes

No one has responded yet to “Pseudoklasser i CSS”

Comments are closed.

Oktavilla
We’ve joined forces with the fine folks at Oktavilla.